Spring naar inhoud

Over Rizotto

Rizotto is een energieke coverband uit Tilburg. De band is opgericht in 2005 door Richard Engelfriet. Hij wilde graag een keer met een band zingen, en vroeg een stel enthousiaste muzikanten om hem daarmee te helpen. In Cafe Bierings in Tilburg speelden de mannen daar voor het eerst, en zijn erna nooit meer opgehouden. Door de jaren heen is de samenstelling van de band natuurlijk wel eens gewijzigd, maar het enthousiasme en de muzikaliteit zijn altijd gebleven. U bent uiteraard van harte welkom om een keer met ons kennis te maken. Graag tot ziens!

Cees – Bas & Backing Vocals
Cees is de nestor van de band. Speelt onnavolgbaar strak op een prachtbas, en zingt graag een refreintje mee. Werkte jarenlang bij de verpakkers van Topa, en mag tegenwoordig als pensionado door het leven gaan. U kunt Cees dan ook spotten op Bali, in Parijs of gewoon in Tilburg. Tijdens optredens staat Cees overigens voor een imposante basversterker. Wij verzoeken u dan ook uw biertje elders te plaatsen.

Roel – Bas
Factorium-BandXL-Band3-05072021-79Roel is onze bassist als Cees de wereld over reist. Zijn bascarrière zag pas enkele jaren geleden het licht, maar Roel blijkt een razendsnelle leerling. Bast strak, en brengt daarnaast een uitermate prettige persoonlijkheid mee. Is ook nog Brabander, net als de rest van de leden van Rizotto. Met een achtergrond als werktuigbouwkundige is Roel ook nog eens technisch begaafd, wat zeker van pas komt als u kennismaakt met zijn auto, die volgens geruchten de millenniumwissel nog heeft meegemaakt.

Jules – Gitaar
Jules is het geweten van de band. Brengt het liefst 5 verschillende gitaren mee. Werkt als zelfstandig gevestigd interim-manager, en wisselt gitaartips uit met Nico Dijkshoorn. Speelt strak en plezierig en laat zijn vingers sneller bewegen dan zijn schaduw. De rest van het lichaam staat overigens nagenoeg stil. Mocht u een danspas ontwaren tijdens een optreden, dan ontvangt u een kadobon naar keuze.

Richard – Leadzang en Entertainment
Richard is oprichter van Rizotto. Zingt graag vrolijke liedjes, maar gooit er net zo makkelijk een tranentrekker doorheen. Laat overigens zijn publiek ook graag meezingen, en schrijft graag teksten op maat voor uw feest. Is in het dagelijks leven dagvoorzitter, spreker en auteur, en heeft met 65 kilo lichaamsgewicht en 1.97m lengte vermoedelijk het laagste soortelijk gewicht van de band.

Thijs – Toetsen
Thijs is in 2014 toegetreden tot Rizotto. Hij combineert een virtuoze pianostijl met een aangename persoonlijkheid. Kan zowel uit de voeten op een sjiek galadiner als een feestelijke biercantus. En in noodgevallen zit u met Thijs ook goed: hij is gediplomeerd huisarts en reageert altijd op uw verzoek of er een dokter in de zaal is. Indien gewenst kan hij zelfs een infuus aanleggen en tegelijkertijd een c-akkoord spelen.

Pedro – Drums

Pedro SonorPedro drumt sinds 2022 voor Rizotto. Heeft een wagonlading aan ervaring in bandjes, en speelt moeiteloos ieder nummer mee. Pedro is ook de gastheer van een prachtig repetitiehok in Riel en een jeugdvriend van onze gitarist Jules. Heeft daarnaast meer dan 25 jaar ervaring als allround fitter en chefmonteur, dus mocht de bierleiding lekken, dan heeft Pedro dat in no-time weer gefixt.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: