Spring naar inhoud

Over Rizotto

Rizotto is een energieke coverband uit Tilburg. De band is opgericht in 2005 door Richard Engelfriet. Hij wilde graag een keer met een band zingen, en vroeg een stel enthousiaste muzikanten om hem daarmee te helpen. In Cafe Bierings in Tilburg speelden de mannen daar voor het eerst, en zijn erna nooit meer opgehouden. Door de jaren heen is de samenstelling van de band natuurlijk wel eens gewijzigd, maar het enthousiasme en de muzikaliteit zijn altijd gebleven. U bent uiteraard van harte welkom om een keer met ons kennis te maken in onze eigen oefenruimte (met bar!) in Udenhout. Graag tot ziens!

Cees – Bas & Backing Vocals
Cees is de nestor van de band. Speelt onnavolgbaar strak op een prachtbas, en zingt graag een refreintje mee. Werkte jarenlang bij de verpakkers van Topa, en mag tegenwoordig als pensionado door het leven gaan. U kunt Cees dan ook spotten op Bali, in Parijs of gewoon in Tilburg. Tijdens optredens staat Cees overigens voor een imposante basversterker. Wij verzoeken u dan ook uw biertje elders te plaatsen.


Coen – Bas
Coen is onze bassist als Cees de wereld over reist. Hij komt met een prachtige Fender Precision op het toneel en zijn spel is al even nauwkeurig en doeltreffend. Werkt in het dagelijks leven als IT Specialist en kan in geval van nood een Windows Update installeren terwijl u danst op de muziek van Rizotto.

Jules – Gitaar
Jules is het geweten van de band. Brengt het liefst 5 verschillende gitaren mee. Werkt als zelfstandig gevestigd interim-manager, en wisselt gitaartips uit met Nico Dijkshoorn. Speelt strak en plezierig en laat zijn vingers sneller bewegen dan zijn schaduw. De rest van het lichaam staat overigens nagenoeg stil. Mocht u een danspas ontwaren tijdens een optreden, dan ontvangt u een kadobon naar keuze.


Richard – Leadzang en Entertainment
Richard is oprichter van Rizotto. Zingt graag vrolijke liedjes, maar gooit er net zo makkelijk een tranentrekker doorheen. Laat overigens zijn publiek ook graag meezingen, en schrijft graag teksten op maat voor uw feest. Is in het dagelijks leven dagvoorzitter, spreker en auteur, en heeft met 65 kilo lichaamsgewicht en 1.97m lengte vermoedelijk het laagste soortelijk gewicht van de band.


Stefan – Drums
Stefan drumt sinds 2019 voor Rizotto. Is een drumtechnisch multitalent, en heeft ook een wagonlading percussie-instrumenten tot zijn beschikking. Stefan drumt al 25 jaar in bands als SOFA, The Doo Run Run, Trans Luv Airlines en het Solo Moderna Trio. Momenteel drumt hij ook voor the Kacksters. Is daarnaast adviseur kwaliteit en veiligheid en kan dus desgewenst uw zaal op 18 verschillende ISO-normeringen toetsen.


Thijs – Toetsen
Thijs is in 2014 toegetreden tot Rizotto. Hij combineert een virtuoze pianostijl met een aangename persoonlijkheid. Kan zowel uit de voeten op een sjiek galadiner als een feestelijke biercantus. En in noodgevallen zit u met Thijs ook goed: hij is gediplomeerd huisarts en reageert altijd op uw verzoek of er een dokter in de zaal is. Indien gewenst kan hij zelfs een infuus aanleggen en tegelijkertijd een c-akkoord spelen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: